A Microsoft bejelentette a Windows 10 következő nagy frissítőcsomagját, hamarosan több újdonságot is kapnak a felhasználók.

Alig telt el néhány hónap azóta, hogy a Windows 10 a “első születésnapja alkalmából” megkapta az eddigi legkomolyabb szoftverfrissítést, a Microsoft máris újabb csomagot lengetett be. A Creators Update (Windows CU) néven emlegetett pakk valamikor 2017 elején (valószínűleg tavasszal) válik majd – ahogy az eddigiek – ingyenesen elérhetővé.

A Windows 10 érkezésével sok minden megváltozott a gépeken, egyvalami azonban (majdnem) ugyanolyan maradt: a “jó öreg” Paint. A Microsoft fejlesztői azonban október elején jelezték, nem feledkeztek meg mindenki kedvenc rajzolóprogramjáról, sőt: olyan nagy változást kap, amire valószínűleg kevesen mertek volna fogadni, az app segítségével ugyanis 3D-s képeket is lehet majd készíteni, szerkeszteni. Akkor még nem tudtuk, mostanra azonban egyértelművé vált: a 3D jelentős szerephez jut majd a frissítésben.

 

A Windows 10 más készülékekkel – iPhone és androidos készülékek – is képes lesz együttműködni, hogy a Paint újdonságait minél jobban ki lehessen használni. A Capture 3D névre keresztelt eszközzel a felhasználók képesek lesznek a tárgyakat szinte tökéletesen beszkennelni, majd az így kapott képekkel a Paintben dolgozni, amit aztán egy 3D-s nyomtató segítségével ki is lehet nyomtatni. Már ha van ilyen a háztartásban. Ha nincs, akkor marad a közösség ereje: a képeket a Community menüben megoszthatjuk majd az ismerőseinkkel, no meg persze a Facebookon is. Sőt, a Microsoft létrehozottegy alkotói közösséget is, ahol kifejezetten a 3D-s munkákat lehet majd megosztani egymással.

További jó hír, hogy ha nem tetszenek a facebookos hangulatjelek, akár sajátot is gyárthatunk majd a közösségi oldalra. A Minecraft-rajongóknak is készültek egy meglepetéssel a Microsoftnál, a 3D-s alkotásokat ugyanis akár a játékba is exportálhatják majd.

 

A képeket persze nemcsak gépen, a Microsoft kiterjesztettvalóság-eszközével, a HoloLensszel is meg lehet majd nézni, vagy ha egy projektmunkáról van szó, a PowerPoint diasorába is be lehet majd illeszteni. A tervek szerint azonban itt még nem állnak meg a fejlesztők, így a jövőben az összes programba megpróbálják majd becsempészni a 3D-t.

A szerdai eseményen nemcsak a szoftverrel, a hardverrel is foglalkozott a Microsoft. Egy nagyon erős, új számítógépet is bemutattak, ami minden szempontból az iMac konkurenciája lehet.

 

Forrás: HVG

 

Loading...
%d blogger ezt szereti: