A szokásosnál is fontosabb biztonsági szoftverfrissítési csomagot adott ki a Microsoft, melyben összesen 68 biztonsági rést tömnek be. Minden támogatott Windows-verzió érintett, mindegyikre érdemes telepíteni a pakkot, minél hamarabb.

Összesen 68 hibát javít ki az a 14 javítócsomag, melyből 6 “kritikus” besorolást kapott a Microsofttól. A novemberi pakk a Windows Vista, 7, 8.1 és 10-es verziói mellett befoltozza a Microsoft Office, az Internet Explorer és Edge böngészők, valamint a Flash-lejátszó több biztonsági rését is.

A hibákat kihasználó támadók távolról nézhetnek bele a számítógépbe, módosíthatják vagy törölhetik a fájlokat és át is vehetik a gép fölött az irányítást. És ezúttal nagyon nem csak elméleti veszélyről van szó: a Microsoft ezúttal több olyan biztonsági rést is betöm, amiről már tudják, hogy aktívan kihasználják a hackerek. Az egyik ilyen az a hiba, amit a Google fedezett fel és hozott “idő előtt” nyilvánosságra, amitől nem voltak elragadtatva a Microsoftnál.

A frissítőcsomagot kedden adta ki a vállalat, mostanra mindenkihez meg kellett érkeznie. A telepítésére – ha nincs automatikusra állítva a kapcsoló – a Vezérlőpult Windows Update pontjában van lehetőség. Windows 10 esetén a Gépház Frissítés és biztonság szekciójában található ugyanez. A csomagok letöltése után (illetve az automatikus frissítés megléte esetén) már csak újra kell indítani a számítógépet, a hibajavítások akkor települnek és aktiválódnak majd.

 

Forrás: HVG

 

Loading...
%d blogger ezt szereti: