A Facebookon hosszú évek óta terjednek a kamuhírek. A közösségi oldal üzemeltetői időnként megszólaltak, hogy tesznek ez ellen, de gyakorlatilag alig történt valami. Most azonban minden eddiginél nagyobb a nyomás, így egy új, máshonnan koppintott funkciót is bevethetnek.

A Facebook félt, hogy eldönti az amerikai elnökválasztást, most pedig azzal vádolják, hogy éppen ezzel el is döntötte. Az indoklás egyszerű: teret adott az álhíreknek, így rengeteg kritika éri a közösségi oldal algoritmusát. Mi is csináltunk egy listát azokról a magyar nyelvű oldalakról, amelyeknek semmit sem szabad elhinni, és a lista hosszából kiderül, hogy tényleg komoly problémáról van szó.

Business Insider információi szerint pont ezért a Facebook lemásolhatja a Snapchat funkcióját, a Discovert, így csak azok a hírek kerülnének reflektorfénybe, amelyek megbízhatóak és csak azután, hogy a közösségi oldal meg is egyezett a készítőkkel a tartalmaik ajánlásáról.

Fotó:  Business Insider

Fotó: Business Insider

A funkció fejlesztői közül ketten fecsegték ki a titkot, az újdonság neve tudomásuk szerint Collections lesz. Ez már a sokadik Snapchat-koppintás lenne a Facebooknál, de a hasznosság miatt most talán szemet hunyhatnánk a másolás fölött. Sőt, van még egy olyan snapchates funkció, amelynek bizonyára rengeteg facebookozó örülne.

 

Forrás: HVG

Loading...
%d blogger ezt szereti: