A windowsos gépek leállítására többféle módszer is létezik. Most egy olyan trükköt mutatunk, aminél gyorsabbat nem nagyon tudunk elképzelni.

Függetlenül attól, hogy az operációs rendszer melyik verziója fut a gépen, a leállítás jóval bonyolultabb és jóval tovább tart annál, mint amilyennek valójában lennie kellene. A folyamat gyorsításához az egyik legismertebb trükk, hogy a bekapcsoló gombot pár másodpercig nyomva tartjuk, ekkor a számítógép rögtön kikapcsol – ez azonban nem biztos, hogy okos döntés, a fájlok, programok, sőt akár a Windows hibájához is vezethet.

gHacks ennél egy jóval egyszerűbb megoldással állt elő. A jobb egérgombbal hozzunk létre egy parancsikont az asztalon, majd az elérési útvonal megadására szolgáló mezőbe a %windir%\system32\shutdown.exe -s -t 0 parancsot gépeljük be. Ezek után kattintsunk a tovább gombra, majd befejezésként, ha szeretnénk, adjunk a parancsikonnak más nevet.

Fotó: hvg.hu

A fenti parancsban megadott -s paraméter a kikapcsolásra szólítja fel a Windowst, a -t az időfaktort jelöli, a 0 pedig azt, hogy mennyi ideig várjon önmaga leállításával, így a parancsikonra való kattintás azonnal kikapcsolja a számítógépet.

 

Forrás: HVG

Loading...
%d blogger ezt szereti: