A DIGI után a Magyar Telekom is elindította az 1000 Mbits sebességű vezetékes internetszolgáltatását.

NetMánia 1000 néven új, gigabites sebességet kínáló csomag került be a Telekom kínálatába. Ez közel kilencszer gyorsabb netkapcsolatot biztosít, mint az eddigi legnagyobb díjcsomag, a 120 Mbits sebességű NetMánia XXL.

telekom-uj-dijcsomag2
Fotó: Magyar Telekom

Az új díjcsomagot azok vehetik igénybe, akik erre technikailag alkalmas területen laknak – erről legbiztosabb, konkrét címre szóló igent vagy nemet a szolgáltató ügyfélszolgálata tudja adni. Akiknél a hálózat megfelelő, azoknak is érdemes elgondolkozniuk: az ilyen gyors sávszélességet leginkább vezetékes otthoni hálózati kapcsolódás (tehát nem wifi) esetén lehet kihasználni, és az sem árt, ha sima merevlemez helyett SSD tároló van a számítógépben.

De aki wifit használ, annak is érdemes lehet elgondolkoznia, hogy felváltson az eddigi legyorsabb NetMánia XXL-ről: egy még megfizethető, 10-20 ezer forint körüli routert használva már elérhető wifin is egy 200-300 Mbit/s sebesség – ami ugyan nem 1000 Mbits-es, de a 120-nál még így is kétszer-háromszor gyorsabb.

telekom-uj-dijcsomag3
Fotó: Magyar Telekom

A váltás kérdése már csak azért is megfontolandó lehet, mert míg az 1000 megabites csomag – kedvezmények nélküli – listaára kevesebb lett, mint az eddigi legnagyobb 120 megabitesé.

Ennél egyébként már csak az 5G-s internet lesz a jobb: epekedni fog utána, ha megmutatjuk, hogy mire jó.

 

Forrás: HVG

 

Loading...
%d blogger ezt szereti: